Rossz házasság jelei, rossz kapcsolat jelei

rossz házasság jelei

Egy kapcsolat folyamatosan változik, vannak jobb és vannak nehezebb, rosszabb időszakok. Ez teljesen természetes dolog. Mik azok a jelek, amikre érdemes odafigyelni, amik arra utalnak, hogy nem olyan jó irányban halad a kapcsolat vagy a házasság.

Rossz házasság jelei, rossz kapcsolat jelei – 8 intő jel

1.Keveset beszélgetnek

Ha azt veszi észre, hogy keveset, vagy szinte már egyáltalán nem beszélgetnek az intő jel lehet. Régen alig várta, hogy megbeszélhessék a párjával hogy kinek milyen napja volt, vagy megvitassák a közösen látott film élményeit, de mára már eltűntek, és úgy érzi azt sem tudja mit mondjon a párjának, miről beszélgessenek.

2. Állandó veszekedés

Nincs párkapcsolat vagy házasság veszekedés nélkül. Az sosem gond, hogy vannak konfliktusok, a konfliktusok az élet velejárói. Probléma akkor van, ha a problémákat nem tudják megoldani, elfogy a türelem, és már apróságok is heves vitát generálnak. .

3. Nincs veszekedés

Nem csak a sok veszekedés lehet jele a rossz kapcsolatnak/házasságnak, hanem az ellenkezője is, ha sosincs veszekedés. Ennek oka általában ha már minden mindegy, semmi sem érdekel, közönyössé válnak a felek.

4. Közös időtöltés kerülése

Amikor valaki azt veszi észre magán, hogy valahogy minden fontosabb lesz, mint hogy a párjával kelljen időt tölteni az is intő jel, hogy nem érzi magát jól a kapcsolatban. Például a sok túlórát vállal, hazaviszi a munkát, órákat játszik számítógépes játékon, külön programokat szervez.rossz házasság jelei

5. Bizalmatlanság

Minden kapcsolat alapköve a bizalom. Ha úgy érzi megingott a bizalma a párjában, már nem tud bízni benne, az is a rossz kapcsolat egyik jele.

6. Fantáziálás

Ha valamelyik fél egyre többet gondol, fantáziál más nőkről/férfiakról, a szakításról, milyen lenne az élete a párja nélkül, és egyre kevésbé tervezi a közös jövőt az is arra utal, hogy nem igazán boldog a jelenlegi kapcsolatában.

7. Félrelépés

Amikor a fantáziálás valósággá válik, megtörténik a megcsalás, ami az egyik legegyértelműbb jele hogy valami nincs rendben a házasságban, párkapcsolatban.

8. Interneten böngészés a rossz párkapcsolatokról

Amennyiben Ön úgy talált erre a cikkre, hogy rákeresett a neten, vagy csak véletlenül meglátta valahol, de felkeltette a figyelmét a téma és rákattintott, ez is lehet annak az egyik jele, hogy nem érzi túl jól magát a kapcsolatában.

Mit lehet tenni ha úgy érzi, hogy rossz a kapcsolata/házassága?

Lehet-e tenni ellene?

A legtöbb esetekben a problémát a karbantartás hiánya okozza. Ha vesz egy autót, de nem törődik a karbantartásával, nem szervizelteti, nem cseréli a motorolajat, a rossz, kopott alkatrészeket, akkor idővel problémák fognak jelentkezni. Minél több idő telik el karbantartás nélkül, annál több probléma fog előjönni, először csak egy kis dolog, aztán még egy, még egy és így tovább.

Hasonlóan van ez a párkapcsolatoknál is. Az elején még mindenki sok energiát belerak, keresi a lehetőséget, hogy párja kedvében járjon, de idővel ez a lelkesedés csökken. Amikor valaki úgy érzi, hogy kevesebbet tesznek meg érte, neki is kevesebb kedve lesz a párja kívánságát lesni, ez egy öngeneráló folyamat, és eljuthatnak oda, hogy már nem tudnak miről beszélgetni.

Sérelmek minden kapcsolatban keletkeznek, de ha ezeket nem beszélik meg, nem dolgozzák fel, akkor ezek a felszín alatt rombolják a kapcsolatot, mert attól, hogy nem beszélnek róluk azok még ott vannak, és előjönnek minden egyes veszekedésnél, ahol a másik fejéhez lehet vágni, aki erre válaszul persze majd felemlegeti a saját sérelmeit is.

Ha több figyelmet fordítanak a kapcsolatukra, elvégeznek egy nagy generált, ahol bepótolják az elmulasztott karbantartást, akár szakember segítségével, az segíthet a kapcsolatot helyrehozni. Különösen, akkor van esély jó eredményre, ha ismeretségük elején jól működött a kapcsolatuk, voltak jó éveik.