Párterápia online – Áthidalja a távolságot és időt spórol

párterápia online

Az internet életünk számos területén nélkülözhetetlenné vált, egyesek szerint szinte már annyira fontos mint a víz. Annak ellenére, hogy megvannak a maga korlátai és árnyoldalai, az internet lehetővé teszi a kapcsolat teremtést olyan helyzetekben is, amelyekben eddig lehetetlen volt. Óriási előnye például, hogy szükség esetén akár távolról is segítő kezet nyújthatunk. A párterápia online megoldást jelent olyan esetekben, amikor a személyes találkozó nem megoldható.

párterápia online

A nappalidból elérhető kapcsolati terápia – párterápia online

A párterápia során nagyon fontos szempontot jelent a kölcsönös szimpátia a szakember és a kliensek között. Csak ebben az esetben válik lehetségessé az eredményes együttműködés. Fontos az is, hogy az adott szakembert hitelesnek érezzük és úgy érezzük, hogy jártas azon a területen, amelyiken elakadást tapasztalunk. Nem mindegy tehát, kihez fordulunk segítségért.

Ebből kifolyólag megtörténhet, hogy megtaláljuk a megfelelő személyt, de túlságosan nagy távolságban van tőlünk. A párterápia online konzultáció áthidalja ezt a távolságot és bár nem helyettesíti teljes mértékben a személyes találkozásokat, mégis eredményesen lehet általa haladni a terápiás munkában.

A városban való közlekedés nemegyszer jelent kihívást – dugók, építkezések, fokozott forgalom, lezárások, csúcsidők, parkolási nehézségek.

Az online konzultáció megspórolja az utazással eltöltött időt és a parkolási díjakat, és lehetővé teszi a kapcsolati terápiás folyamatban való részvételt bárhonnan. A párterápia online megoldást jelenthet például az alábbi helyzetekben:

  • Munkavállalás és élet külföldön, ahol nincs magyarul beszélő önismereti szakember
  • Élet vidéken, amikor nem megoldható a heti – kétheti felutazás Budapestre az ülések miatt
  • Időhiány, amikor valaki Budapesten vagy nagyvárosban él, de túl sok időt vesz igénybe az odajutás és hazajutás az ülésekről. 

Munkavállalás és élet külföldön

Akár valaki önszántából vállal munkát és költözik külföldre, akár az életkörülményei kényszeríti rá, potenciálisan ugyanazokkal a problémákkal fog szembenézni. Ezek közül néhány átmeneti nehézséget, múló szorongást okozhat, vagy adott esetben akár magánéleti krízist is.

Külföldön a szociális kapcsolatok is más dinamikát vesznek fel, mint otthon. A párban élőkre nagyobb nyomás hárulhat az egymásrautaltság érzése miatt, gyerekvállalás esetén pedig a szülők, barátok, rokonok segítsége nélkül kell boldogulni a családi élet kihívásaival. 

 

Milyen témákkal lehet például dolgozni az online konzultációk során?

  • Párkapcsolati problémák
  • Nehézségek a gyermekvállalással
  • A szülői lét kihívásai
  • Krízisek a házasságban
  • Hivatás keresés
  • Önbizalom hiány

Fontos leszögeznünk, hogy a párkapcsolatban jelen lévő problémák nem feltétlenül fenyegetőek, hiszek ezek a problémák adnak lehetőséget a fejlődésre, változásra. A párterápia eszközei segítenek a kapcsolat jobb megértésében, a tiszta és nyílt kommunikáció megvalósításában, a kapcsolat újraértékelésében és a konfliktus körök megszakításában.