Randi etikett: mit szabad és mit nem?

randi etikett

Az elmúlt évtizedekben teljesen megváltozott a randi etikett, de ez nem azt jelenti, hogy legyünk modortalanok, csak vannak olyan illemszabályok, amelyeket továbbra is szem előtt kellene tartani, nem szabadna elfelejteni.

Ebben a cikkben arról számolunk be, hogyan alakul manapság mindez. Mit szabad és mit nem tenni egy randevún. Valamint kitérünk arra, hogy miért éri meg gyémánt medálokat sárga aranyból webáruházban kiválasztani.

Mit illik tenni?

Ha szívesen találkozol a partnerrel akkor, de csak akkor mutass örömet a meghívásra, ha tényleg úgy is érzed, hogy nem csak kényszerből találkozol vele. Tudnia kell, hogy mit érzel, ez mindennek az alapja.

Alapvető dolog, ha nem tudsz elmenni valamiért, akkor illik azt megindokolni, hogy miért nem sikerül most ott lenned. Esetleg mondd el neki, hogy tényleg szerettél volna, ajándék fel egy új időpontot, így talán nem érzi magát rosszul. Ha egyáltalán nem akarsz elmenni, mindenképpen időben értesítsd a másikat. Ha a program nem tetszik, akkor javasolj helyette megfelelő alternatívát, de úgy, hogy lehetőleg ne bántsd meg a partneredet.

Amit el kell fogadni, hogy így működik

Vendéglátóhelyre a férfi megy be elől az ajtón, kihúzza a széket, lesegíti a kabátot, ő adja le a rendelést és ő tölti ki az italt, ha a pincér nem teszi. Ezek régen is így történtek és még ma is szokásban maradtak.

Mit nem illik?

Nem illendő, hogy várasd a partnert, senki sem szereti, ha az idejét pocsékolják, érj oda időben.

Nem jó az sem, ha túl sokat ha beszélsz, a másikat is hagyd szóhoz jutni. A kérdésekkel vigyázni kell, mert ha túl sokat kérdezel, akkor az faggatózásnak tűnhet, ha meg túl keveset, akkor olyan mintha nem is érdekelne miről beszél a másik.

Randin tilos panaszkodni, a családról, munkáról és időjárásról. A panaszkodás általában taszítja az embereket. Felejtsük el tehát a negatív dolgokat. Az a jó, ha nincsenek elvárásaid, ne foglalkozz vele sokat, a lazaság sok esetben vonzóbbá tesz.

Partnered minden szavára ne bólogass, mert neked is van saját véleményed, mondd el, természetesen kedvesen. Alkoholt csak mértékkel igyál, mert a túl sok alkohollal negatív benyomást kelthetsz a másikban.

Ne hazudj, próbálj meg természetesnek maradni, de az első randin nem kell mindent elmondani magadról. Ne csak saját magad értékeld, figyelj a másik mondandójára is.

Ruházkodás kérdése

A fizikai kapcsolat létesítése nem az első randira való ötlet, éppen ezért ne öltözz kihívóan, tabu a miniszoknya és a mélyen dekoltált felső is. Főként ha esetleg a partnered nem talál annyira vonzónak mint te őt.

Mi van, ha sokadik alkalomról van szó?

Ha annyira jól alakultak a találkozások, hogy igazi kapcsolat lett belőle, ékszervásárlási szándékkal felkereshetitek Brillancy webáruházat, ahol egyedi készítésű gyémánt medálok is kaphatók sárga aranyból. Ezek nagyon kellemes meglepetések tudnak lenni egy hölgy számára, akivel már régebbi a kapcsolat. Azért ne az első randin támadjuk le vele, azonban sokadik alkalommal, esetleg születésnapra vagy évfordulóra remek meglepetések lehetnek.

gyémánt nyaklánc

Összegezve

Elmondhatjuk, hogy a randi etikett bár megváltozott az elmúlt időszakban azért, ha az első randin a szokások közül betartjuk az éppen oda illőket, abból nem származhat akkora baj, mintha valamit rosszul csinálnánk.