7+1 tipp a meghitt és olcsó esküvőhöz

tippek olcsó esküvőhöz

Az esküvő csodás és meg nem ismételhető családi ünnep. És egyben rengeteg utánajárást és szervezést igénylő esemény az életünkben, de ahogy az élet területén máshol is a magasan szárnyaló terveinket hozzá kell igazítanunk a pénztárcánk szabta korlátokhoz. Az semmiképpen nem javasolt, hogy az ifjú pár már a közös életük kezdetén adóssággal indítson a hatalmas esküvői költségek miatt. Olcsó esküvő is nyújthat életre szóló emléket, kisebb keretből is lehet gyönyörű esküvőt szervezni.

7+1 tipp a meghitt és olcsó esküvőhöz

Olcsó esküvő tipp #1 – Nézzétek át a vendéglistát!

Első körben a meghívott vendégek számát érdemes korlátozni. Kevesebb vendég, kevesebb költség. A vendégek létszámánál ami még gyakran felmerül, és gyakran borzolja a kedélyeket, hogy vajon meghívjuk-e a gyerekeket. Alapszabály a mindenkit vagy senkit. Ellenkező esetben sértődések és kellemetlen magyarázkodások sora következhet, hogy ha a rokonok gyerekei jöhetnek, akkor a barátok gyerekei miért nem. Ha gyerekmentes esküvő mellett döntötök azt meg fogják érteni, de akkor mindenkire egyformán, vonatkozzon, és nagyon udvariasan jelezzétek.

Olcsó esküvő tipp #2 – Tervezzétek Ti a meghívót!

Az esküvői meghívót saját kezűleg is megtervezhetitek, illetve elkészíthetitek. A neten számos ötlet közül mazsolázhattok. Ugyanez vonatkozik az ültetőkártyára és menükártyára is. Így nem csak költséget spóroltok, hanem sokkal személyesebb is lesz!

Olcsó esküvő tipp #3 – Okosan tervezzétek a menüt!

Sokat spórolhattok, ha olyan helyszínre esik a választásotok ahová vihettek italt illetve akár házi készítésű süteményt. Minden családban van néhány ügyes háziasszony, aki imád sütni, és nagyon nagy örömmel segítenek majd titeket a saját készítésű süteményeikkel. Az ételeket megbízható catering szolgáltatónál is rendelhetitek, ha a helyszínen nem elég változatos a kínálat vagy nem rendelkezik megfelelő méretű konyhával.

A menü összeállításakor is lehet okosan gazdálkodni azzal, ha úgy állítjátok össze, hogy minden igényt kielégítő legyen, az ételsor mégis mentes legyen minden felesleges drágító extrától. Tájékozódjatok arról is, hogy a vendégek között vannak-e étel allergiás, vegetáriánus vagy cukorbeteg. Ha igen akkor a menüben ő is találjon kedvére valót.

A felszolgálást is meg lehet oldani a családtagokkal illetve barátokkal. Jelentős költségmegtakarítás, ha a pincérek napidíja a családi kasszában maradhat.

Olcsó esküvő tipp #4 – Dekoráció

Az esküvői dekoráció akkor is lehet gyönyörű, ha nem költünk rá mérhetetlen összegeket. Élő virágból minimálisat érdemes használni. A dekoratőröknek csodálatos bérelhető selyemvirág kínálatuk van, amely annyiban különbözik csak a valóditól, hogy a méhecskéket nem lehet vele becsapni. Az emberi szem számára élőnek látszanak és csodásan fognak mutatni a fotókon illetve a videón. A gyertyák és a lufik nagyban hozzájárulhatnak az ünnepi hangulat megteremtéséhez.

Olcsó esküvő tipp #5 – Zene, fotó, video

Élő zenekar helyett a zeneszolgáltatásra számos alternatív lehetőség kínálkozik például egy DJ aki a technikai felszerelésével illetve tudásával egy teljes zenekar jelenlétének az illúzióját adhatja.
Ma már nagyon sok család rendelkezik profi kamerával. Jelentős megtakarítást érhetsz el, ha megkéred a kamera kezelésében tapasztalattal rendelkező családtagodat vagy barátodat, hogy rögzítse az eseményeket. Ugyanez vonatkozik a fotósra is. Ha kicsi a keret, amiből gazdálkodhattok, biztosan akad a környezetetekben, aki profi géppel rendelkezik és gyakorlata is van.

Olcsó esküvő tipp #6 – Esküvői torta

Mire sor kerül, az esküvői torta felvágására már minden vendég nagyon el van telve a sokféle finomsággal és a látvány miatt felesleges egy vagyont költeni egy sokemeletes torta csodára. Egy kétszintes menyasszonyi torta is lehet éppen olyan gyönyörű, mint ha négy vagy ötemeletes lenne. Arra ügyelj, hogy mindenkinek jusson, de ne maradjon rátok. A cukrászdák árai között is nagyok az eltérések. Esküvői blogokban érdemes tájékozódni a már tapasztalatokkal rendelkező tagoktól ár érték arányban hol a legfinomabb a torta és járnak-e kedvezmények, ha más édes vagy sós süteményeket is rendeltek tőlük.

Olcsó esküvő tipp #7 – Esküvői ruha

Menyasszonyi ruha ügyben, első körben érdemes inspirálódni. Először a neten nézelődj, határozd meg a keretet, amit rászánsz. Döntsd el, hogy megveszed, kölcsönzöd, varratod esetleg van a családban vagy a baráti körben valakinek a szekrényében egy csodás darab, ami csak arra vár, hogy megújuljon, és téged boldoggá tegyen a nagy napodon a ragyogásával.
A ruhaválasztásnál ne feledkezz meg a fehérneműről és a cipőről sem! A ruhával ezeknek mindenképpen harmóniában kell lenniük. Hol látszanak ki vagy nem látszanak a ruha alól és a cipőnek a ruha hosszával is harmonizálnia kell.

+1 tipp

Kérj tanácsot a családban, baráti körben a közelmúltban házasodott pároktól! Ők hogyan és kitől kaptak segítséget. Mi az, amire figyeljetek nagyon oda, és hogy milyen tapasztalataik vannak a különböző szolgáltatókkal.

Sok boldogságot és kellemes készülődést kívánunk!