Mi számít megcsalásnak a férfiak és a nők szerint?

mi számít megcsalásnak

Nem egyszerű megválaszolni azt a kérdést, hogy mi számít megcsalásnak. Ráadásul a közvélemény úgy tartja, hogy a férfiak lazábbak a megcsalás tekintetében, tehát sok dolog, ami a nőknél már megcsalásnak számít, nem számít annak a férfiaknál. Valóban így van ez?

 

Mit gondolnak az emberek a hűtlenségről az egyik népszerű internetes fórumon?

“A szemezés még talán belefér, a csók már megcsalás.”

“Nálam már megcsalás nyilvánosan flörtölni az utcán, vagy flörtölni sms-ben.”

“Szerintem a csóknál kezdődik.”

“Amikor mással többet foglalkozik.”

 

Ezekből az idézetekből is látszik, hogy elég szerteágazó az emberek véleménye arról, hogy mit számít megcsalásnak. Kinek van igaza?

mi számít megcsalásnak

 

Megcsalás lehetséges szintjei

Gondolati szint

Van, aki megcsalásnak éli meg, ha a párja sokat gondol egy harmadik félre, fantáziál a vele való együttlétről.

Érzelmi szint

Van, akinél az számít megcsalásnak, ha a párja mással beszéli meg a legbelsőbb dolgait, mással osztja meg a problémáit, különösen rosszul eshet, ha ezek a komoly mély beszélgetések rendszeressé válnak, miközben a párkapcsolaton belül pedig eltűnnek. Más jobban élvezi a párja bizalmát, a párja érzelmileg elköteleződik egy harmadik fél iránt.

Testiség

Sokak számára az számít a megcsalás legsúlyosabb formájának, amikor már valamilyen testi kapcsolat is kialakul egy harmadik féllel, csóktól kezdve a szexuális együttlétig. Viszont vannak olyan párok is, akik számára ez nem számít megcsalásnak.

 

Mi számít akkor megcsalásnak?

Az igazság az, hogy erre nem lehet konkrét definíciót adni, mert ez egyénenként változik, attól függően kinek milyen az értékrendje, máshol vannak a határok. Röviden azt lehet mondani, hogy megcsalás az, amit a párunk annak érez.

Minden párkapcsolatban születik egy kimondott vagy kimondatlan egyezség arról, hogy mi az ami megengedett és mi az ami nem. Mivel ez sokszor kimondatlan egyezség, lehet félreértés férfi és nő között, hogy az egyikük így gondolta, a másikuk meg nem.

Olyan is elő szokott fordulni, hogy a két félnek nem egyforma a véleménye, a tűrésszintje a hűtlenségről. Van, hogy az egyik félnek több szexuális kapcsolata is van, amit a párja elfogad, de a párjának nem engedi meg ugyanezt. A hűtlenség nem erkölcsi kérdés, míg bármi is történik, de a párunk beleegyezésével történik, nem számít megcsalásnak.

 

 Miben gondolkoznak másként a férfiak és a nők a megcsalásról?

Azt szokták mondani, hogy a férfiak általában könnyedebben kezelik a hűtlenség kérdését, és náluk csak a szexuális együttlét számít megcsalásnak, míg a nőknek alacsonyabban van a küszöbszintjük.

Azt gondolom, hogy ez mindig az adott pártól függ, nem pedig attól, hogy valaki férfi vagy nő. Vannak lazább nők és konzervatívabb férfiak is.

A jövőbeni félreértések elkerülése végett mindenképpen érdemes átbeszélnie a párjával, hogy Ön mit érezne megcsalásnak és a párja mit érezne annak.