Megcsalás okai, amire kevesen gondolnak

megcsalás okai

A közvélemény szerint a férfiakra jellemző a hűtlenség, ők szokták megcsalni a párjukat, mert nem tudnak ellenállni a vadászösztönüknek, a szexuális vágyuknak. Tényleg a szexuális vágy lenne a legfőbb oka a megcsalásnak? Valójában legalább ugyanannyi nő hűtlen a párjához, mint amennyi hűtlen férfi van, csak ezekről kevesebb szó esik, mivel sokáig a hűtlen nőket a társadalom elítélte, miközben a férfiakkal megengedőbb volt.

 

Megcsalás okai férfiaknál, megcsalás okai nőknél

A közhiedelem szerint a férfiak a szex miatt lesznek hűtlenek, a nők pedig több figyelemre, megértésre vágynak, számukra az érzelmek a fontosak, és emiatt lépnek félre. Az igazság azonban az, hogy a megcsalások legfőbb oka a férfiaknál sem a szex, hogy nem lenne elég jó vagy gyakori a szex otthon. A hűtlenség legfőbb oka mindkét félnél az, hogy az új kapcsolatban figyelmet, megértést kapnak és legfőképpen másnak élhetik meg magukat. Általában nem szerető személyiségébe szeretnek bele, hanem abba a képbe, amit a szerető róluk visszatükröz.

Ha valakinek ellaposodott a kapcsolata, elhidegültek egymástól a párjával, nem érzi szeretve magát, akkor ha találkozik valakivel aki felnéz rá, aki mellett férfinek/nőnek érezheti magát könnyen elcsábulhat. Hasonló mint amikor valaki fogyókúrázik és megkínálják egy finom süteménnyel. Tudja, hogy nem lenne szabad megszegnie a fogyókúrát, és lelkiismeret furdalása lesz ha megeszi a süteményt, de mégis megeszi, mert annyira finom, nem tud ellenállni az adott pillanatban.

Fontos kiemelni, hogy általában senki nem azért csalja meg a párját, mert bántani szeretné, hanem a saját érzéseit szeretné kielégíteni. Ettől függetlenül nem jelenti azt, hogy a hűtlen fél tette jogos lenne, mert az egyáltalán nem fair dolog, hogy a párja háta mögött, titokban tette amit tett. Miért nem zárta le a kapcsolatát, ha nem érezte jól magát benne, és akkor utána mindenki azt csinálhat amit akar? Illetve ha valaki nem érzi jól magát a kapcsolatában, akkor beszélje meg a párjával, próbálják megoldani a problémákat és ne máshol próbálja meg pótolni azt, ami hiányzik neki.