Megcsalás jelei

megcsalás jelei

Amikor egy párkapcsolatban az egyik fél hűtlen, általában titkolni szokta, mert lelkiismeret furdalása van, nem akarja megbántani a párját, fél a következményektől, ezért sokszor a titkolózás tűnik a legjobb megoldásnak. Ha a párunk valószínűleg nem fogja bevallani, mire figyeljünk, mik azok a dolgok, amik arra utalhatnak, hogy a párunk megcsal bennünket? Mik a megcsalás jelei?

 

Megcsalás jelei – megváltozik a viselkedése, külseje

Természetes, hogy folyamatosan változnak a szokásaink, de ha azt vesszük észre, hogy a párunk hirtelen teljesen máshogy kezd viselkedni, mint korábban, az jele lehet a megcsalásnak. Például ha egyik napról a másikra elkezd edzőterembe járni, figyelni az étkezésére, pedig korábban még a busz után sem futott, vagy lecseréli a ruhatárát, teljesen új frizurát csináltat magának, elkezdi sminkelni magát. Különösen ha úgy kezd ebbe a változásba, hogy minket nem avat be, nem meséli el, mi vezetett oda, hogy  változtasson, mi a célja vele.

 

Megcsalás jelei – kevesebbet van otthon

Ha hirtelen sokat kell túlórázni, esetleg üzleti utakra menni, megszaporodnak a programok a haverokkal, barátnőkkel, az is utalhat a megcsalásra.

 

Megcsalás jelei – távolságtartás

Ha otthon is van a párunk, még is az az érzésünk, mintha nem lenne ott, csak fizikailag van jelen. Nem lehet vele kapcsolatot teremteni, nem mesél semmit, nem érdeklődik felőlünk.

 

Megcsalás jelei – féltékenység

Legjobb védekezés a támadás! Féltékenykedéssel el lehet terelni a figyelmet saját magunkról, illetve sokszor az jut eszébe a megcsalónak, ha ő tud kapcsolatot létesíteni a párja mellett, akkor lehet a párja is tud mellette.

megcsalás jelei

Megcsalás jelei – ingerültség

Ha a párunk ingerült lesz, ha arról érdeklődünk milyen volt a napja mit csinál, vagy miért kellett túlóráznia, az is gyanús lehet, főleg ha ezekre a kérdésekre korábban minden probléma nélkül válaszolt.

 

Megcsalás jelei – kedvesség

Furcsa lehet, de sokszor a kedvesség is a hűtlenség jele lehet. Amikor valaki megcsalja a párját, akkor lelkiismeret furdalást érez a tette miatt, és ezt próbálja a túlzott kedvességgel kompenzálni, például ajándékokat vásárol.

 

Megcsalás jelei – megváltoznak a szexuális szokások

Arra mindig oda kell figyelni, ha egy kapcsolatban megváltoznak a szexuális szokások. Ha úgy érzed a párod kevesebbet kezdeményez, vagy elutasító a szexuális közeledéssel szemben intő jel lehet.

 

Megcsalás jelei – nem foglalkozik a jövővel

Ha azt vesszük észre, hogy a párunk egyáltalán nem foglalkozik a jövővel kapcsolatos dolgokkal, például a közös nyaralást tervezgetni, és a jövővel kapcsolatos témákat mindig hárítja, az is utalhat félrelépésre.

Fontos megjegyezni, hogy nem csak a megcsalás, hanem számos más oka is lehet, ha a párunk viselkedése megváltozik, csupán a jelekből nem lehet végleges következtetést levonni. A legjobb megoldás, ha a párunk felé őszintén feltárjuk a félelmeinket és megbeszéljük vele.