Mi a hosszú párkapcsolat titka? – 4 titok a hosszú párkapcsolathoz

hosszú párkapcsolat titka

Mi a hosszú párkapcsolat titka, mi kell a jó a párkapcsolathoz? Nem könnyű erre a kérdésre válaszolni, Füst Milánnak mégis sikerült jól összefoglalnia mire van szükség a hosszú párkapcsolathoz.

Füst Milán azt mondta, hogy a házasság olyan, mint egy négylábú asztal.Négy fő tartó eleme van, és ezeknek egyensúlyban kell lenniük, mert ha csak az egyik is hiányzik, vagy akár csak rövidebb, akkor eleinte lehet billegni fog az asztal, de idővel akár fel is borulhat.

„Először is szeretnetek kell egymást. Másodszor hasonló kell, hogy legyen az életstílusotok. Harmadszor meg kell értenetek egymást szexuálisan. S negyedszer, a házasság gazdasági kapcsolat is. A négy láb tehát a szeretetteli lelki kapcsolat, a második a szellemi hasonlóság (életstílus), a harmadik a kölcsönös, kielégítő szexualitás, a negyedik a gazdasági közösség és bizalom.” (Füst Milán)

Hosszú párkapcsolat titka – Szeretet

Az ember számára a szeretet, az, hogy szeretve érezze magát, ugyanolyan alapszükséglet, mint az, hogy ételre vagy vízre van szüksége. Azonban a szeretet folyamatosan alakul. Az igazán szenvedélyes szerelem körülbelül 2 évig tart, utána átalakul egy teljesen másfajta mélyebb szeretetté. Ahhoz, hogy mind a férfi, mind a nő szeretve érezze magát a kapcsolatában, fontos, hogy figyeljenek egymásra, és energiát tegyenek a kapcsolatukba. Egy kapcsolat elején általában még mindenki nagyon figyelmes, és keresi a lehetőséget, hogyan tehet a párja kedvére, például felsegíti a kabátját, vacsorával várja, de sok esetben ezek a kedvességek idővel elkopnak, és idővel teljesen elhidegülhetnek egymástól.

Hosszú párkapcsolat titka – Hasonló életstílus

Van az a mondás, hogy az ellentétek vonzzák egymást, de hosszú távon a túl nagy ellentét nehézséget okozhat. Rövidtávon még izgalmas is lehet egy teljesen különböző emberrel lenni, de a kezdeti fellángolás után nehéz elviselni, ha a másiknak túlságosan eltér az életstílusa. Például ha az egyik nyüzsögni szeret, sok programot, társasági életet, míg a másik meg inkább otthonülő típus, nehéz összeegyeztetni, hogy mindkét fél jól érezze magát. A hosszú párkapcsolathoz az az ideális, ha többé-kevésbé hasonló az életstílusuk, de azért van kis különbség is, hogy ne legyen teljesen unalmas.

Milyen problémákat okozhat az eltérő életstílus?

A legfőbb oka a szakításnak az volt, hogy rájöttünk: egyszerűen nem illünk össze. Nagyon szerettük egymást, de képtelenek voltunk együtt élni. Nagyon különböző életmódot folytattunk, amelyet rettenetesen nehéz volt összeegyeztetni. Sok értékrendbeli különbség is volt közöttünk, amit ugyan az első pillanattól kezdve tudtunk, de azt gondoltuk, hogy a szerelem majd áthidalja ezeket. Ám aztán kiderült, hogy a mi esetünkben nem volt igaz, amit a nagyszüleim, a szüleim mondtak mindig, hogy „csak szerelem legyen, a többi nem számít”! Én nem fogok megváltozni, és ő sem, így el kellett gondolkodnunk azon, hogy van-e így értelme folytatni a kapcsolatunkat. A végén már egy poháron is képesek voltunk összeveszni, mert mindketten nagyon makacs, konok emberek vagyunk. Óriási szerelem volt a miénk, de ez sem volt elég a tartós boldogsághoz.”

 

Hosszú párkapcsolat titka – Szexuális összeillés

A hosszú párkapcsolathoz fontos a szexuális összeillés is, akár temperamentumban, akár az intim testrészek méretében. Vannak olyan kapcsolatok, ahol szeretik, tisztelik egymást, de a szexuális életük nem működik, és így nem tudnak boldogok lenni.

 

Hosszú párkapcsolat titka – Anyagi egyetértés

A jó kapcsolat nem csak az érzelmekről szól, hanem egy gazdasági közösség is, ezt a jog is megerősíti. A házasság fogalma a családjogi törvény szerint:

„A házasság egy férfi és egy nő között, az arra kijelölt állami hatóság előtt személyesen tett. és kölcsönös, kifejezett nyilatkozattal létrejövő kötelék, amely a törvényben meghatározott személyi és vagyoni joghatásokkal jár.”

A hosszú és tartós párkapcsolathoz fontos, hogy férfi és nő között egyetértés legyen az anyagiak tekintetében is. A pénz miatti vita az egyik leggyakoribb veszekedési forrás, és az anyagi problémák a válási okok között dobogós helyen szerepelnek, nem véletlenül. Persze van aki azt mondja, hogy a szerelem mindent legyőz, de ha nem kezelik megfelelően, akkor a hétköznapi problémák, beleértve az anyagi problémákat is kikezdhetik a kapcsolatot.