A legfontosabb párkapcsolati tanács férfiaknak

legjobb párkapcsolati tanács férfiaknak

Miért gondolom, hogy ez a legfontosabb párkapcsolati tanács férfiak? Mert az a tanács, amit ebben a cikkben leírok, azt a problémát hivatott orvosolni, amit a legtöbb nő hiányol a párkapcsolatából. Akárhány felmérést készítenek, mindig ez az eredmény jön ki.

Tisztelt Uram!

Mit gondol, mire vágynak leginkább a nők a párkapcsolatukban, mi az amit a legtöbb esetben hiányolnak?

Elárulom Önnek, ez a figyelem. A nők a legtöbb esetben több figyelemre vágynak.

Úgy érzi, hogy Ön igen is figyel a párjára, de ő ezt mégsem érzékeli? Mi lehet ennek az oka?

A figyelemnek 5 különböző szintje van, nem mindegy, hogy melyiket alkalmazzuk.

Figyelem szintjei

1.Mellőzés – ez az amikor nem figyelünk, és egyáltalán nem hallgatjuk meg a másikat.

2. Tettetés – amikor úgy teszünk, mintha figyelnénk, de valójában nem figyelünk, és teljesen máshol járnak a gondolataink. Akármilyen jó színész is valaki a beszélő fél érzi, hogy nem figyelnek rá.

3. Szelektív figyelem – ha például telefon nyomogatás vagy tévé nézés közben próbál figyelni a párjára, valószínű nem fogja úgy érezni, hogy megkapja a figyelmet.

4. Figyelmes meghallgatás, passzív hallgatás, ez a figyelemnek már egy nagyon magas foka, és általában mindenki boldog, ha már megkapja a passzív hallgatást, mert ekkor valóban a beszélőre figyelünk, csak rá figyelünk. Viszont a figyelemnek van még egy ennél is magasabb foka, amit kevesen ismernek és alkalmaznak.

5. A figyelem, legmagasabb foka az empatikus, értő figyelem, szakszóval aktív hallgatás. Az aktív hallgatást alkalmazzák a pszichológusok, coachok, mediátorok és egyéb segítő szakmában dolgozók is.

Aktív hallgatás során nem csupán hallgatjuk amit a másik mond, hanem megpróbáljuk ki is találni, mire gondol, mit érezhet, hogy mindketten azonosan értelmezzük az elmondottakat. Fontos, hogy sosem szabad félbeszakítani a beszélőt. Nem mondunk olyat, hogy oh, hát ilyen velem is történt, és nem kezdjük el mondani a saját sztorinkat. A témához kapcsolódó érdeklődő és tisztázó kérdéseket teszünk fel és visszatükrözzük, összefoglaljuk amit a másik mondott.

Az aktív hallgatásnak hatalmas ereje van, nagyon pozitív élmény annak, akit ezzel a módszerrel hallgatnak végig. Próbálja ki!