Matracok és párok: Hogyan válasszunk olyan matracot, amely mindkét félnek megfelel?

pár matracon fekszik

A megfelelő matrac kiválasztása nem csak az egyéni alvási szokásokat, de a párkapcsolat minőségét is befolyásolhatja. A kényelmetlen alvási körülmények zavarhatják az alvást, ami feszültséget okozhat a kapcsolatban. Ezért összegyűjtöttünk néhány tippet és tanácsot, hogy segítsünk a tökéletes matrac kiválasztásában.

A matrac méretének kiválasztása

Először is, milyen méretű ágy a legjobb a pároknak? Egy normál méretű matrac kényelmes lehet két személy számára, különösen, ha szeretnek összebújni. Egy queen méretű matrac több teret nyújt, de a királyi méretű matrac általában a legjobb választás a pároknak. Döntésednél vedd figyelembe a következőket: a szobád méretét, mennyire szeretsz terpeszkedni alvás közben, a költségvetésedet, és azt, hogy esetlegesen további gyerekek vagy háziállatok is csatlakoznak-e hozzád az ágyban.

Ha te vagy a partnered magas, akkor érdemes lehet egy kaliforniai királyi méretű matracot választanod, amely 28 centiméterrel hosszabb egy normál királyi méretű matracnál.

A megfelelő matrac kiválasztása pároknak

Ezután gondolkozz el azon, hogy milyen típusú matracot szeretnétek mindketten.

Néhány általános tipp:

  • Válassz olyan matracot, amelynek alacsony a mozgásátviteli képessége. Ha a matracod nem képes megfelelően elnyelni a mozgásokat, akkor minden egyes alkalommal érezni fogod, amikor a partnered felkel az ágyból (vagy egyszerűen csak megváltoztatja a pozícióját). Kerüld ezt azzal, hogy olyan matracot választasz, amelynek minimális a mozgásátviteli képessége; a táskarugós matracok általában a legjobb választások.
  • Válassz olyan matracot, amely megfelelő támogatást nyújt. Két ember kétszer annyi súlyt helyez a matracra, tehát a tartós támogatás fontos. Egy memóriahabbal és egyénileg csomagolt rugókkal készült hibrid matrac nyújtja a legjobb támogatást.
  • Válassz olyan matracot, amely hosszabb próbaalvási időszakot kínál. Egy új matrac nagy változás a tested számára, ezért általánosan 14 éjszakába telik, mire hozzászoksz. Egy próbaalvási időszak vagy könnyű visszaküldési politika megnyugvást nyújt, amíg kipróbálod.

Nem tudsz dönteni (vagy kompromisszumot kötni) a megfelelő keménységi szinten? Egy „félkemény” matrac – amely középen helyezkedik el a tipikus matrac keménységi skálán – a legjobb választás a pároknak, mivel úgy tervezték, hogy kiegyensúlyozott támogatást nyújtson függetlenül a magasságodtól, testsúlyodtól és alvási stílusodtól. Kattints ide és ismerd meg a Yatas matrac kínálatát.

Sok pár dönt úgy, hogy hozzáad egy állítható alapot, amely még inkább személyre szabott kényelmet nyújt. A különböző preferenciájú pároknak a split királyi méretű matrac és az állítható alap kombinációja lehetővé teszi, hogy te és a partnered saját beállításaitokat irányítsátok. Ez hatalmas segítség lehet, ha különböző menetrendjeitek vagy rutinjaitok vannak; felülhetsz és olvashatsz, vagy relaxálhatsz anélkül, hogy zavarnád a partnered!

Lentebb összefoglaltuk ajánlásainkat a különböző típusú párok számára legjobb matracokról:

Párok különböző alvási stílusokkal és preferenciákkal:

Válasszanak olyan matracot, amelynek „félkemény érzete” van, amely nem túl kemény, de nem is túl puha. Ez kielégíti a különböző alvási stílusokat és keménységi preferenciákat.

Párok ízületi fájdalommal:

Ha egy vagy mindkét partner küzd ízületi fájdalommal, olyan matracot keressenek, amelyek memóriahabot és rugókat kombinálnak. Ezek nyomáscsökkentést és támogatást biztosítanak, amik megemelik a csípőt és igazítják a gerincet.

Plus-size párok:

A nagyobb súlyú alvóknak tartós és támogató matracra van szükségük, ideális esetben királyi méretben, extra perem támogatással. Egy erős rugós vagy hibrid matrac elegendő ellenállást nyújthat, hogy ne süllyedjenek bele túlságosan.

Különböző súlyú párok:

Válasszanak egy tartós, támogató matracot, amelyek nem süllyednek be ott, ahol a nehezebb partner alszik. A kényelemérzet nagyban függ az adott fél súlyától. Olyan hibrid matracot érdemes keresniük, amely rugókat kombinálnak, kontúrozó zselés memóriahabbal. Így csökkentik a mozgásátvitelt.

Meleget kedvelő alvóval rendelkező párok:

Ha egy vagy mindkét partner meleget kedvelő alvó, válasszanak olyan matracot, amelyeknek két oldala van, egy nyári és egy téli oldal. A Yatas Blue Star matraca kiváló opciót nyújt ilyen esetekben.

Horkoló párok:

Ha egy vagy mindkét partner horkol, szükségük van egy szuper támogató matracra, hogy a nyak és a gerinc egyenes legyen. Emellett hozzá adhatnak egy állítható alapot, hogy felemelhessék a fejüket így megnyitva a légutakat.

Idősebb párok:

Ahogy öregszik az ember, fontos, hogy olyan matracokat keressenek, amelyek nyomáscsökkentést biztosítanak az ízületek számára. Nekik érdemes egy hibrid matracot választani, amely zsebes rugókat kombinál a kontúrozó memóriahabbal. Így kényelmes maradhat az alvás anélkül, hogy elsüllyedne az ember. Az extra peremtámogatás is segít.

Tippek a párban való alváshoz

  • Küzdj az horkolás ellen csapatban. Az horkolás ismert, hogy háborúkat indít az ágyban a partnerek között, ezért fontos, hogy csapatban dolgozzatok a probléma megoldásán. Az horkolás nem csak az egyik fél számára kellemetlen, hanem jelezheti azt is, hogy a horkolónak komolyabb problémája van, például alvási apnoe vagy hipertónia, amit orvoshoz fordulással kell kezelni. Ha azt mondják, hogy a zajos fél egészsége rendben van, próbálj ki módszereket az horkolás ellen. Léteznek olyan szájdarabok, amelyek nyitva tartják a légutakat és csökkentik az horkolást. Biztosítsd, hogy a horkoló partner az oldalán alszik. Az oldalt alvók általában kevesebbet horkolnak, mint a hátukon alvók. Ezenkívül a lágy zene vagy egy fehér zajgép segíthet elfedni az horkolást, hogy mindkét partner jól aludjon.
  • Biztosítsd, hogy tudsz terpeszkedni. Ha költségvetéssel rendelkezel, akkor csábító lehet ragaszkodni a normál méretű ágyhoz. De néha jól esik kicsit terpeszkedni! Egy queen vagy királyi méret hosszú távon megéri, amennyiben van rá hely.
  • Tartsd hűvösen. Két ember egy ágyban gyorsabban felmelegszik, mint egy magányos alvó, ezért próbáld meg hűvösen tartani a szobát. Ha az egyik partner egy kicsit hidegebb, akkor mindig hozzáadhat egy plusz takarót az ágya oldalához a több melegért.

Kellemes együtt töltött időt és pihentető alvást kínálunk ezáltal mindenkinek!

Kép: pexels.com