Hol válaszd ki a tökéletes eljegyzési gyűrűt?

eljegyzési gyűrű

Az eljegyzési gyűrű választásának komoly tétje van. Éppen ezért nem véletlen, hogy hol, milyen légkörben, milyen üzletben találunk rá a tökéletes lánykérő ékszerre. Vannak bizonyos kritériumok, amelyek segíthetik a férfit, hogy megtalálja a megfelelő helyet. Ezeket a lényeges szempontokat mutatjuk most meg!

Te melyik típus vagy?

  1. Rohanjunk be egy üzletbe, aztán gyorsan tudjuk le a vásárlást.
  2. Áldozzunk rá tekintélyes időt, hogy megtaláljuk a megfelelőt.

Elismerjük, a kérdés becsapós. Egyáltalán nem mindegy, milyen termékről van szó. Egy ártatlan fogkeféről, nélkülözhetetlen élelmiszerről vagy éppen egy különleges ékszerről. Nos, a lánykérő gyűrű az utóbbi kategória és kulcsfontosságú, hogy az örökké emlékezetes lánykérés érdekében a férfi ráleljen a megfelelőre.

Ebben az írásban szeretnénk megkönnyíteni a döntés előtti döntést, hogy hol érdemes megvásárolni az eljegyzési gyűrűt.

 Vőlegény szerepkör előtt nyomozó feladatok

A gyűrűmodellek kutatása közben érdemes időt áldozni arra, hogy pontosan kiktől szeretnénk vásárolni gyűrűt. Ezért hatalmas szerepe van annak, hogy az adott ékszerüzlet, cég vagy márka milyen referenciákkal büszkélkedhet.

Lényeges, hogy milyen kínálatot találunk náluk, a weboldalon látszanak-e különböző modellek, milyen tapasztalattal rendelkeznek a szakemberek, akiktől útmutatást, segítséget is várunk.

És ha már weboldal!

 Az árulkodó jelek

Mielőtt elindulnánk rohamléptekben az első üzlet felé, amit találunk az interneten vagy amit meglátunk, érdemes elidőzni az adott ékszeres cég weboldalán. Sok minden kiderül ugyanis egy honlapról, ezáltal a hozzáállásról, igényességről, odafigyelésről. Mennyire átlátható, mennyire figyel oda az ékszerrel foglalkozó cég arra, hogy betekintést engedjen az ékszerek és a saját világába, hogy elénk tárja a szemléletét.

Utóbbi már a kémiát is érintheti. Ugyan a helyszínen érezhető leginkább, hogy jó helyen járunk-e, mégis az előzetes kutakodás egyfajta felkérés keringőre állapot, ugyanis kapunk egy első benyomást, ami a döntésre is komoly hatással lehet, hiszen a weboldalon olvasottak és látottak meggyőzhetnek minket arról, hogy érdemes-e elindulni az adott ékszerüzlet irányába.

A helyszín varázsa – Feil Róbert véleménye

A megérkezés. És ahol az első pillanattól kezdve már birtokában vagyunk egy érzésnek. Ami lehet negatív és pozitív is. Ezért lényeges, hogy fogadnak minket. Kényszeredett mosollyal vagy őszinte örömmel? Azzal a szándékkal, hogy minél gyorsabban véget érjen a folyamat vagy segíteni akarnak minket? Tukmálni akarják a gyűrűt vagy figyelembe veszik a vásárló visszajelzéseit, elképzeléseit?

Feil Róbert, a FEIL ékszermárka egyik alapítója szerint kulcsfontosságú, hogy milyen környezetben és nyitottsággal fogadják az ügyfeleiket

“Az első pillanattól kezdve az ügyfelekre fókuszálunk. Az ékszereket érintő tudásátadás mellett szeretnénk, ha a gyűrűk, fülbevalók, medálok kiválasztása élmény lenne mindenki számára. Az a célunk, hogy ügyfeleink 100%-ig elégedetten távozzanak tőlünk.”

Feil Róbert
Feil Róbert

 Ki van a fókuszban?

Onnan lehet tudni, hogy jó helyen járunk-e, hogy kíváncsiak ránk, hogy az elejétől kezdve maximális figyelemben van részünk. Nem alakul ki az a fájdalmas szituáció, amikor a boltban a népsűrűség miatt elveszik rólunk a fókusz és ott maradunk tanácstalanul a gyűrűk sokasága fölött.

 Ami a döntést megkönnyíti

Éppen ezért meghatározó, hogy a gyűrűvásárlást megelőzze egy konzultáció, egy rohanásmentes, nyugodt légkörben zajló kommunikáció az eladó és a vevő között. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy tökéletes, akár egyedi darabot választhassunk ki.

Mert az eljegyzési gyűrű választása nem a „jó lesz nekem az is” kategória, hanem megfontoltságot és minőségi időt kíván. Ezért tisztában kell lennünk a lehetőségekkel. Milyen szín, anyag, kő, forma, csiszolás, foglalat stb. áll rendelkezésre.

Mert minél jobban elmélyedünk az ékszerek világában, minél több részletet tudunk meg, sokkal könnyebben tudjuk meghozni a végső döntést. Ugyanis lehet kiderül az is, hogy nem a készletről szeretnénk vásárolni, hanem egyedi, csak a kedvesünkre szabott eljegyzési gyűrűt kérünk.

Feil bemutatóterem

 Ha nem bírja a pénztárca

„Hát akkor sajnos nem tudunk segíteni.”

Kaphatjuk ezt a választ akkor, ha egy gyönyörű darabról azért mondunk le, mert túl drága. Pedig elképesztően tetszik nekünk. Nem szeretnénk másikat.

Ez egy minden részletre és mindenkire odafigyelő helyen nem történhet meg. Mert ha odáig vagyunk egy ékszerért, még nem kell lemondani a nekünk tetsző formavilágról, kinézetről. Akár kisebb kővel, kedvezőbb verzió megalkotásával miénk, pontosabban a kedvesünké lehet az eljegyzési gyűrű.

 Fejlődés vagy egy helyben toporgás?

Számodra melyik szemlélet a szimpatikusabb?

  1. Minek fejlődni, úgy sincs már új a nap alatt az ékszerek világában.
  2. Folyamatos fejlődésre törekszünk az ügyfelek magas szintű kiszolgálásra érdekében.

Van egy megérzésünk, hogy a kettes a nyerő. De mit értünk fejlődés alatt?

Ez lehet a legmodernebb eszközök használata, de ide tartozik az ügyfelek visszajelzéseinek figyelembevétele vagy akár nemzetközi kiállításokon való részvétel is. Ugyanakkor a hagyományok tisztelete is lényeges, hiszen az ékszerszakma mély gyökerekkel, értékes tudással rendelkezik, ami alaposan tetten érhető az eljegyzési gyűrű elkészítésében is.

 Jó itt lenni

Bizony, ez jut eszünkbe akkor, ha a megfelelő helyen vagyunk. Mert olyan ügyfélélményben van részünk, olyan fesztelen hangulat uralkodik, ami segíti, élményszerűvé teszi a döntést. Mert valljuk be őszintén, szorongva nem érhetünk célt. Vagy ha feszengve hozunk döntést, az biztos nem fog adni 100%-os elégedettséget és utólag csak bánni fogjuk elhatározásunkat.

Éppen ezért a megfelelő helyen azt vesszük észre, hogy mosolygunk, csillog a szemünk, amikor meglátjuk a tökéletes eljegyzési gyűrűt. Bátran szólalunk meg és minden részletet a lehető legnagyobb nyugalommal beszélünk meg. Azt látjuk, hogy segíteni akarnak nekünk, figyelnek és időt szentelnek ránk.

Ennek köszönhetően örömteli élményként éljük meg az ékszerüzletben, bemutatóteremben töltött időt és elégedetten távozunk. A megfelelő gyűrű birtokában pedig már magabiztosabban készülhetünk az örökre emlékezetes lánykérésre.

 Összegzés

Tehát az eljegyzési gyűrű kiválasztása során a következőre érdemes figyelnünk a megfelelő hely kapcsán:

–   a cég referenciái, szemlélete, weboldala

–   a helyszín légköre, hangulata

–   mennyire figyelnek oda ránk

–   mennyire könnyítik meg a döntést

–   fontos-e a folyamatos fejlődés és tradíció számukra

És akik élményt, tudást, bátorságot adnak: FEIL Ékszer

A FEIL Ékszer csapatánál a hagyományok és az innováció kéz a kézben járnak. Ezt igazolja a Feil fivérek, Róbert és Attila újító szemlélete és édesapjuk, id. Feil Attila több évtizedes ékszerszakmában szerzett felbecsülhetetlen tapasztalata.

Náluk az ügyfél az első pillanatól kezdve a középpontban van. Bevezetik az ékszerek világába, tájékoztatást adnak a lehetőségekről, hogy megtalálhassa a tökéletes eljegyzési gyűrűt. Élményt és bátorságot adnak az exkluzív bemutatótermükbe. Ugyanakkor fontos számukra az is, hogy minden részletről alapos tájékoztatást adjanak. Legyen szó arany, ezüst és gyémánt ékszerekről, 23 ezer elégedett ügyfél életét aranyozták már be.

Figyelembe veszik az egyedi igényeket, hiszen minden ékszer mögött ott rejlik egy személyes történet. Úttörőként használják a legmodernebb technológiákat az ékszerszakmában, mint pl. a 3D tervezés és 3D nyomtatás. Egyesítik a tradicionális ékszerész technikákat a legmodernebb technológiákkal.

Amennyiben te is szeretnéd megtalálni a tökéletes eljegyzési gyűrűt, akkor válaszd a FEIL Ékszert!