Mik azok a gyakorlati tippek, amik figyelmet érdemelnek ruhavásárláskor?

divatos férfi

Ruhavásárlásnál számos tényezőt célszerű figyelembe venni, végül a lehető legjobb választásokkal gazdagodjunk. Nem csupán a divatirányzatok követése az ajánlott, és a célravezető, hanem akadnak olyan praktikus szempontok is, amik megfontolásra méltóak, mint például a ruhadarabok minősége, tartóssága, illeszkedése, és nem utolsósorban az, hogy azok hogyan passzolnak a meglévő ruhatárunkhoz. Azért ez így elsőre ijesztően összetettnek tűnik, de semmi gond, van pár ötlet a tarsolyunkban, amikkel a folyamat leegyszerűsíthető.

Két alap jellemző: az anyag és az általános minőség

Amikor új ruhadarabot vásárolunk, megéri ráfókuszálni az alapanyag milyenségére. A prémium minőségű anyagok nem csak jobban néznek ki, kényelmesebbek, hanem stílusosabbak is egyben. A természetes anyagok, mint a pamut, gyapjú vagy selyem, általában jobban szellőznek és kevésbé irritálják a bőrt. Ezen felül érdemes ellenőrizni a varrásokat és a kiegészítő részeket, mint például a gombokat vagy a cipzárokat, hogy biztosak lehessünk a ruhadarab hosszú távú tartósságában.

Még valami: mindez a kiegészítőkre is érvényes. A férfi órák nemcsak akkor tökéletesek, ha nem ismernek időmérésben lehetetlent, hanem akkor is, ha kellemet árasztanak magukból, és akár egész napon át élmény számba megy a viselésük.

A komfortosság nem hiányozhat!

A ruhadarabok próbája során a legfontosabb szempont a kényelem és a testalkathoz történő idomulás. Egy optimális, testre szabott paraméterekkel rendelkező ruha, cipő vagy táska nemcsak kényelmes, hanem a vonzó megjelenés záloga is egyben.

komfortosság nem hiányozhat

Ebben a kontextusban a New Balance 997 cipők kiváló példák a maximális komfortra: ezek a lábbelik sportosak, mégis elegánsak, és tökéletes illeszkedést biztosítanak, ami ideális a hosszú távon problémamentes hordáshoz.

A funkcionalitásról sem ér megfeledkezni!

Amikor a gardrób, s vele együtt a saját stílusvilág átrendezéséről, benépesítéséről beszélünk, akkor a funkcionalitás egészen egyszerűen elsődleges. is. Például egy testre szabott női shopper táska nemcsak stílusos, hanem maximálisan elegendő helyet garantál a mindennapi holmik tárolására is, legyen szó akár egy laptopról, akár bevásárlásról. A praktikum és az esztétika egyensúlyának megtalálása kulcsfontosságú.

Az összhang nem sérülhet!

Mielőtt új darabot vásárolnánk, érdemes átgondolni, hogy az milyen módon illeszkedik a már meglévő ruhatárunkba. Egy új modellnek harmonizálnia kell a többi elemmel, hogy a lehető legtöbb kombinációt ki tudjuk belőle hozni. A férfi órák esetében például fontos, hogy az óra stílusa illeszkedjen a gyakran viselt ruházati darabokhoz, legyen szó akár üzleti, akár casual öltözékről.

A stílusegyezőség alap kitétel!

A ruházati darabok és kiegészítők kiválasztásakor fontos, hogy azok hiánytalanul (vissza)tükrözzék viselőjük személyiségét és stílusát. Egy férfi óra vagy egy női Shopper táska kiváló eszközeivé léphetnek elő az egyéni stílus kifejezésében. Így már nem nehéz olyan típusokat választani, amik úgy szépek, hogy közben minden, számunkra értékes tulajdonságot is megőriznek.

Képek: answear.hu